13316.jpg

De woning van onze opdrachtgevers voldeed functioneel en esthetisch niet meer aan hun wensen. Eén ding was zeker: de wand tussen de keuken en de eetkamer moest verdwijnen en er moest een nieuwe keuken komen. Of het weghalen van de wand constructief mogelijk was is dan ook als eerste onderzocht, omdat deze eis bepalend was voor de overige wensen en eisen. Gelukkig kon dit.

Na verdere inventarisatie van de wensen en eisen zijn de plannen uitgewerkt. Bij de technische uitwerking bleek dat bijvoorbeeld vloerverwarming niet mogelijk was waardoor er naar alternatieven gezocht is. Dit heeft onder meer geresulteerd in toepassing van "nieuwe" materialen en methoden, zoals bijvoorbeeld wandverwarming en leemstukwerk afgewerkt met een leemfinisher op kleur. Daarnaast zijn de bestaande metalen kozijnen met opdekdeuren vervangen door verdiepinghoge houten kozijnen met stompe deuren en tussen de entree en de woonkamer zelfs een glazen deur, is er een nieuwe op maat gemaakte keuken geplaatst en heeft het toilet heeft een upgrade ondergaan.

Doordat vanaf het begin rekening gehouden is met het gezinsleven is de overlast gedurende de verbouwing tot een minimum beperkt gebleven.